Puding de fructe si morcovi

Prunele uscate compenseaza o parte din grasimile din acest desert neobisnuit. Se poate servi cu iaurt semidegresat.

 

 

<p>Timp preparare: 15 minute, plus 20 de minute pentru racire
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 6 portii

O portie contine:
Calorii 302
Glucide 55 g
Proteine 5 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

50 g prune uscate fara samburi
150 g morcov, ras
100 g curmale, taiate in bucati
125 g stafide sau sultanine
40 g unt, taiat cubulete
75 g bucati de ananas din compot, bine scurse, pisate
75 g zahar brun
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Ulei pentru uns
75 g faina de prajituri
75 g faina integrala
1/2 lingurita mirodenii asortate, macinate
1 ou
4 lingurite coniac sau rom
Garnitura: iaurt semigras, optional

Preparare

1. Prunele se piureaza in blender sau cu mixerul. Se pune pasta de prune intr-o cratita mare impreuna cu morcovul ras, curmalele si stafidele sau sultaninele. Se adauga untul, ananasul, zaharul si 125 ml de apa si se amesteca.
2. Se pune cratita la foc iute si se da compozitia in clocot, amestecand des, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe 5 minute acoperita cu capac.
3. Se ia vasul de pe foc, se adauga bicarbonatul de sodiu si se amesteca, dupa care se lasa compozitia deoparte 15 minute.
4. Intre timp, se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se pune inauntru o tava la incalzit. Folosind o pensula speciala de uns, curata, se ung cu ulei 6 castronele termorezistente de 150 ml sau forme de budinca.
5. Se cern cele doua feluri de faina impreuna cu mirodeniile, apoi se pun in amestecul de fructe cu oul, coniacul ori romul si se scutura bine sita de faina. Se repartizeaza compozitia in cele sase castronele sau forme de puding si se pun pe tava de copt. Se coc 25-30 de minute, pana cand se rumenesc, cresc usor, iar atunci cand se infige o scobitoare in centrul prajiturii, compozitia nu se lipeste.
6. Se lasa pudingurile sa se odihneasca 5 minute dupa ce au fost coapte. Pentru a le scoate din castronele sau din forme se introduce usor lama unui cutit cu varf rotund intre aluat si forma si apoi se transfera cu grija pe un platou.</p>

Vote it up
214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza