Progrese impotriva alergiilor

Renunta la alcool pentru a reduce riscul de a dezvolta alergii
 

<p>Daca vrei sa eviti alergiile, redu consumul de alcool. In urma unui studiu din Danemarca, efectuat pe un grup de 5.870 de femei, s-a constatat ca riscul de a dezvolta alergii permanente (cum ar fi stranutul provocat de prezenta acarienilor sau pisicilor) creste cu trei procente la fiecare bautura consumata saptamanal. Studiul a aratat ca femeile care au baut peste 14 pahare de alcool pe saptamana riscau cu 78% mai mult sa dezvolte alergii, fata de cele care beau un pahar de bautura pe saptamana. Nu se stie totusi daca la barbati consumul de alcool are acelasi efect.

Spray impotriva tusei

Alergiile combinate cu drenajul postnazal (scurgere a secre\iilor `n gat) produc tuse cronica. Iata un remediu: folositi un spray nazal. Dintre pacientii care au suferit timp de aproximativ sapte ani de tuse declansata de drenajul postnazal si au utilizat spray nazal antihistaminic si spray cu steroizi, 76% au scapat de probleme. “Doctorii prescriu sprayuri nazale pentru congestia nazala, dar nu si pentru tuse,” declara cercetatorul Brian Levine, doctorul la Centrul impotriva tusei, din California. Vorbeste cu doctorul daca iti dregi glasul si ragusesti des, ai rosu in gat sau suferi de tuse cronica.  “Terapia combinata cu sprayuri nazale poate imbunatati simtitor aceste probleme de sanatate,” spune dr. Levine.

Tablete in loc de injectii?

Daca medicamentele si sprayurile reusesc sa calmeze simptomele alergiilor, doar imunoterapia (injectiile anti-alergice) ofera un remediu durabil si poate impiedica dezvoltarea astmului declansat de alergie. Dar foarte pu\ine persoane merg ani de zile la doctor si fac nenumarate injectii. Din aceasta perspectiva, stirea urmatoare este excelenta: in cadrului unui studiu recent din Germania, o tableta cu polen administrata sublingual a redus cu 24% simptomele alergiei febra fanului la copii in comparatie cu metoda placebo, si a redus simptomele astmului cu 64%. Daca noile rezultate se confirma, “imunoterapia sublinguala” poate deveni disponibila pana in 2010</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza