Prajitura cu mere si struguri

 




Prajitura cu mere
si struguri

Rafinamentul acestei prajituri consta mai ales in
compozitia de struguri si mere inabusite in vin alb. Reteta se prepara cu forma
de tort cu fund detasabil, cu diametrul de 28 cm

Timp de preparare 40 minute

La cuptor 10 minute plus 25 minute

Ingrediente

Pentru aluat: 500 g faina, 1 praf de copt, 140 g zahar, 2
oua, 1 praf de sare, 250 g unt, faina pentru prelucrat, grasime pentru forma

Pentru umplutura si glazura: 1 kg mere, 150 g struguri,
150 ml vin alb, 1 lingura zahar, 1 praf de scortisoara macinata, 1 galbenus e
ou, 2 linguri zeama de lamaie, 70 g zahar pudra

Preparare

Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt. Se
face o adancitura in mijloc, in care se adauga zaharul, ouale si sarea. Se
amesteca. Se adauga untul, se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se
modeleaza sub forma de bila si se tine circa 20 de minute la rece. Intre timp
se curata merele, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotoarele. Se spala
boabele de struguri. Se amestca cu merele, vinul alb, zaharul si scortisoara
intr-o cratita si se inabusa fructele 5 minute la foc potrivit. Se lasa cateva
minute la racit. Se incinge cuptorul la 200¡C (180¡C cu ventilator sau treapta
3-4). Se intinde putin mai mult de jumatate din aluat pe suprafata de lucru
presarata cu faina. Se unge forma. Se asaza aluatul intins in forma, lasand o
margine inalta de 2,5 cm. Se inteapa cu o furculita. Se coace 10 minute. Se
imparte compozitia de fructe peste blat. Se intinde aluatul ramas si se asaza
peste umplutura. Se unge cu galbenus. Se coace prajitura alte 25 de minute. Se
lasa la racit. Se amesteca zeama de lamaie cu zaharul pudra si se unge
prajitura cu aceasta glazura.


Vote it up
352
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza