Prajitura cu capsuni si umplutura de frisca

 

Prajitura cu capsuni si umplutura de frisca

Blaturile nu sunt din pandispan pufos, ci dintr-un aluat
mai tare. Partile superioare ale acestei prajituri se pot manca si cu mana: se
cufunda pur si simplu in frisca si se savureaza!


Timp de preparare: 15 minute


La cuptor: 10-15 minute


Ingrediente pentru aluat: 250 g faina, 1 lingurita praf
de copt, 75 g margarina, 3 linguri zahar, 1 praf de sare, 1 ou, 4 linguri
lapte, 1/2 lingurita vanilie macinata, zahar pudra pentru ornat, grasime pentru
forma


Ingrediente pentru umplutura: 350 g capsuni, 100 g
frisca, 100 g branza de vaci dietetica, 2 plicuri zahar vanilat, 2-3 linguri
lapte


Preparare: Se incinge cuptorul la 220 grade C (200 grade C cu ventilator sau treapta 4-5). Se unge forma. Se cern intr-un castron faina si
praful de copt. Untul se taie marunt si se adauga la faina. Se framanta totul
cu degetele, pana se obtin firimituri. Se adauga zaharul si sarea si se face o
adancitura in mijlocul aluatului. Se bat intr-un castron oul cu laptele si
vanilia. Se toarna in adancitura. Se amesteca adaugand treptat firimiturile in
laptele cu ou, pana cand se obtine un aluat moale. Se modeleaza aluatul sub
forma de bila si se pune pe o suprafata presarata cu un strat de faina. Se
intinde aluatul in strat gros sub forma cu diametrul de 20 cm. Se asaza in
forma si se coace 15-20 de minute in cuptorul incins. Se scoate forma de la
cuptor, se desprinde prajitura din ea si se lasa sa se raceasca pe un gratar
pentru prajituri. Se sectioneaza blatul pe orizontala cu un cutit mare. Partea
de sus se asaza pe un fund de lemn si se taie in 8 felii de tort egale, care se
presara cu zahar pudra. Blatul inferior se asaza pe un platou. Pentru umplutura
se pun deoparte 8 capsuni mari, restul se spala, se sterg cu atentie, se
indeparteaza frunzele si se taie fructele felii. Se bate frisca spuma. Se
freaca branza cu zaharul vanilat si cu laptele pana se obtine o crema si se
adauga frisca. Se intinde crema de branza pe blatul inferior al tortului si se
asaza feliile de capsuni deasupra. Se asaza blatul taiat felii peste umplutura
si se orneaza cu restul de capsuni. Se serveste imediat.

Vote it up
108
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza