Prajitura cu branza, dovleac si ghimbir

Se coace cu o zi inainte, ca sa stea peste noapte sa se aseze. Fiecare portie furnizeaza calciu si 140 la suta din doza zilnica recomandata de beta-caroten.
 


Ingrediente: 255 g turtite cu
ghimbir (circa 36 bucati), 2 linguri ulei de masline, 675 g branza crema
degresata (Neufchatel), 1 cana smantana degresata, 1 conserva (425 g) piure de
dovleac, 1 cana zahar brun inchis compact, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari,
1 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite scortisoara, 1 1/2 lingurita
ghimbir macinat, 1 1/2 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita enibahar, 1/2
lingurita sare, 1 cana nuci, tocate in bucati mari.


Preparare: Se incalzeste
cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un robot de bucatarie, se amesteca turtitele
de ghimbir si uleiul pana se macina fin. Se preseaza amestecul pe fundul unei
tavi rotunde, cu partea laterala detasabila. Se coace 10 minute sau pana se
asaza si devine crocant. Se lasa cuptorul aprins. In acelasi robot de bucatarie
se amesteca branza crema, smantana, piureul de dovleac, zaharul brun, ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara, ghimbirul, cardamomul, enibaharul si
sarea; se prelucreaza pana cand se omogenizeaza. Aluatul obtinut se toarna in
tava pregatita. Peste aluat se presara nucile. Se coace 1 ora. Se inchide focul
la cuptor, se lasa usa cuptorului putin deschisa si se lasa prajitura 45 de
minute in cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei, apoi se acopera si
se pune la frigider peste noapte.

Se obtin 12 portii.

Cantitati
per portie: 447 calorii; 26 g total grasimi (42 la suta saturate); 12 g
proteine; 41 g carbohidrati; 1,6 g fibre; 82 mg colesterol; 516 mg sodiu.

Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza