Porridge cu zmeura

Un gris pufos, rosu-purpuriu, cu fructe care ii dau o nota proaspata.
 


Ingrediente:

125 g
zmeura sau mure, decongelate, daca au fost congelate


1 lingura
zahar


Sare


50 g gris


Garnitura:
2 linguri iaurt degresat natural sau
cu aroma de lamaie, optional.


Timp de preparare:
5 minute, plus 5 minute racire

La foc:
25 de minute

Se obtin 2
portii.

O portie contine:

Calorii 143


Glucide 33
g


Proteine 4
g


Grasimi 1 g
(fara grasimi saturate)

Preparare:

1. Se iau
fructele, pastrandu-se cateva pentru ornat, si se piureaza impreuna cu 500 ml
apa, cu ajutorul unui mixer. Se strecoara piureul printr-o sita fina de plastic
intr-o cratita mica.

2. Se
adauga zahar si un praf de sare si se pune pe foc potrivit. Se aduce piureul la
fierbere, moment in care se adauga pe rand grisul fara ca amestecul sa fiarba
exagerat. Se reduce flacara pe cat posibil si se mai lasa amestecul sa fiarba
molcom 20 de minute, amestecand frecvent, pana se ingroasa.

3. Se
toarna porridge-ul in doua castroane si se lasa sa se raceasca 5 minute. Se
serveste ornat cu fructele puse deoparte si, optional, cu iaurt.

Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza