Porc inabusit cu merisoare

Merisoarele dau un gust picant caracteristic acestui fel de mancare si furnizeaza anthocyanine, acid ellagic si quercitina.
 

Ingrediente:
1/2 cana zahar, 1 lingurita
rozmarin uscat tocat, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita
ghimbir macinat, 450 g muschi de porc bine curatat, taiat transversal in
jumatate, 12 catei de usturoi, curatati, 8 cepe verzi, taiate in bucati de 5 cm
lungime, 4 morcovi, taiati betisoare, 340 g merisoare proaspete sau congelate,
2/3 cana suc de portocale, 1 frunza de dafin.



Preparare:
Se incalzeste cuptorul in prealabil
la 180°C. Intr-un castron mare se amesteca 1/4 cana de zahar, rozmarinul,
sarea, piperul si ghimbirul. Se adauga carnea care se rasuceste ca sa se
acopere bine cu amestecul de condimente. Intr-o cratita de teflon sau intr-o
caserola termorezistenta, se incinge uleiul de masline la foc potrivit spre
tare. Se scoate carnea din amestecul de condimente si se pune in cratita
impreuna cu usturoiul. Se prajeste 2 minute pe fiecare parte sau pana se
rumeneste bine. Se scoate pe o farfurie. Se adauga in cratita ceapa si
morcovii, si se calesc 3 minute sau pana incep sa se coloreze morcovii. Se
adauga restul de 1/4 cana de zahar, merisoarele, sucul de portocale si foaia de
dafin. Cand fierb se pune carnea inapoi in cratita; se acopera si se baga la
cuptor. Se coace 30 de minute sau pana cand carnea e patrunsa, dar inca
suculenta. Se scoate carnea din cratita si se taie felii. Se scoate foaia de
dafin din sos si se arunca. Carnea se serveste cu legume peste care se toarna
sosul.


Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 380 calorii; 7,7 g total grasimi (24 la suta
saturate); 26 g proteine; 53 g carbohidrati; 6,6 g fibre; 74 mg colesterol; 526
mg sodiu.

Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza