Platou cu legume de iarna

 




Platou cu legume de iarna

Acest amestec gustos de legume de iarna se potriveste
perfect la friptura de vita sau de pasare. Ca fel principal vegetarian, ajunge
pentru 2 portii.


Timp de preparare: 15 minute


La foc: 20 minute


Ingrediente: 8 cartofi mici, 300 g varza de Bruxelles
proaspata sau congelata, 200 g morcovi, 175 g maioneza, 1 lingura mustar,1
lingura otet din vin alb, 2 lingurite seminte de telina, sare si piper, 1
lingura chives tocate sau cozi de ceapa verde tocate sau patrunjel


Preparare: Se da apa in fiert. Se spala bine cartofii, se
injumatatesc necuratati si se fierb circa 15 minute in apa care clocoteste,
pana cand s-au inmuiat. Se curata varza, se spala, se curata morcovii si se
taie oblic felii de circa 5 mm grosime. Se fierb varza si morcovii in alta
cratita, in putina apa cu sare, circa 10 minute, pana se fragezesc. Se amesteca
intr-un castron maioneza, mustarul, otetul si semintele de telina cu un tel si
se condimenteaza cu sare si piper. Se scurg legumele intr-o strecuratoare si se
aranjeaza decorativ pe un platou. Se stropesc cu sos, se presara cu ceapa verde
si se servesc imediat. Restul de sos se serveste separat.


Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza