Platou cu legume de iarna
Acest amestec gustos de legume de iarna se potriveste
perfect la friptura de vita sau de pasare. Ca fel principal vegetarian, ajunge
pentru 2 portii.
Timp de preparare: 15 minute
La foc: 20 minute
Ingrediente: 8 cartofi mici, 300 g varza de Bruxelles
proaspata sau congelata, 200 g morcovi, 175 g maioneza, 1 lingura mustar,1
lingura otet din vin alb, 2 lingurite seminte de telina, sare si piper, 1
lingura chives tocate sau cozi de ceapa verde tocate sau patrunjel
Preparare: Se da apa in fiert. Se spala bine cartofii, se
injumatatesc necuratati si se fierb circa 15 minute in apa care clocoteste,
pana cand s-au inmuiat. Se curata varza, se spala, se curata morcovii si se
taie oblic felii de circa 5 mm grosime. Se fierb varza si morcovii in alta
cratita, in putina apa cu sare, circa 10 minute, pana se fragezesc. Se amesteca
intr-un castron maioneza, mustarul, otetul si semintele de telina cu un tel si
se condimenteaza cu sare si piper. Se scurg legumele intr-o strecuratoare si se
aranjeaza decorativ pe un platou. Se stropesc cu sos, se presara cu ceapa verde
si se servesc imediat. Restul de sos se serveste separat.