Placinta taraneasca in stil american

Fasolea gatita si placinta taraneasca se combina pentru a oferi o copioasa si hranitoare mancare pentru intreaga familie.

 

<p>Preparare: 10 minute
La foc: 35-40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 424
Glucide 42 g
Proteine 36 g
Grasimi 14 g (gra­simi saturate 6 g)

Ingrediente

500 g carne de vita foarte slaba, tocata
175 g ceapa, tocata
1 cub bulion de vita concentrat, faramitat
400 g fasole boabe in sos de rosii, din conserva
2 lingurite sos Worcestershire
1 lingura sirop de artar
sare si piper negru
600 g cartofi, curatati de coaja, taiati cubulete
60-75 ml branza proaspata, degresata
Ornare: cateva crengute de cimbru proaspat

Prepare

1. Intr-o tigaie mare se prajeste fara grasime carnea tocata si ceapa 6-7 minute, amestecand frecvent, pana cand carnea s-a rumenit, iar lichidul s-a evaporat.
2. Se pune o cratita cu apa la fiert. La carne se adauga cubul de bulion, fasolea din conserva, sosul Worcester­shire si siropul de artar, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute, amestecand oca­zional. Daca amestecul este prea uscat, se poate adauga putina apa si se asezoneaza cu piper negru.
3. Intre timp, se prepara toppingul: se pun cartofii in apa care fierbe, se adauga un praf de sare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute pana cand cartofii devin moi. Dupa aceea se scurg de apa si se zdrobesc, se amesteca cu branza proaspata, adaugand sare si piper dupa gust.
4. Se incalzeste gratarul din cuptor la maximum. Se intinde amestecul de carne pe fundul unui vas de 1,5 litri. Deasupra se pune piureul de cartofi. Se coace 4-5 minute, pana cand toppingul de cartofi capata o culoare aurie. Se serveste ornat cu crengute de cimbru.

Sugestie pentru servit: fasole verde sau morcovi.

Sfat pentru reducerea grasimilor

Carnea de vita tocata contine destula grasime ca sa fie prajita rapid. Surplusul se poate absorbi cu un servetel dupa prajire.</p>

Vote it up
150
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza