Pizza din sud-vest

Ingredientul secret din aceasta reteta e sucul de morcovi, care da aluatului o culoare aurie si contribuie cu o cantitate mare de beta-caroten.
 


Ingrediente: 1 pachet (20 g) drojdie uscata activa,
1/4 cana apa calda (40-46 grade C), 3 1/2 cani faina, 1/2 cana malai, 2 linguri
boia iute, 1 lingura chimion macinat, 2 lingurite sare, 1 cana suc de morcovi,
3 linguri ulei de masline, 1 ardei gras mare, rosu, taiat felii subtiri, 1
ardei gras mare, verde, taiat felii subtiri, 1 ceapa mare, taiata in felii
subtiri, 1 cana boabe de porumb, 2 lingurite oregano uscat, 225 g branza
Monterey Jack, rasa.


Preparare: Intr-o cana gradata, se presara drojdia
peste apa calda. Se lasa sa stea 5 minute, sa se dizolve. Intr-un castron mare,
se amesteca faina, malaiul, boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga
ameste­cul de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se scoate pe o
suprafata presarata cu faina si se framan­ta 7-10 minute, pana cand aluatul e
uniform si elastic. Se scoate aluatul intr-un castron mare uns cu ulei, se
acopera cu un servet umed si se lasa la cald 1 1/2 ore, sau pana cand aluatul
isi dubleaza volumul. Se mai framanta si se imparte in doua. Se acopera si se
lasa 15 minute. Intr-un castron, se amesteca ardeii, ceapa, porumbul si oregano
cu restul de 1 lingura de ulei. Din fiecare portie de aluat se face o foaie cu
diametrul de 25 cm si se asaza pe o hartie de copt neunsa. Se pun deasupra
branza si legumele; se lasa 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 230 de
grade C. Se coc 20-25 de minute schimband pizzele intre ele la jumatatea
intervalului, pana devin crocante.

Se obtin 8 portii.

Cantitati per portie: 440 calorii;
15 g total grasimi (38 la suta saturate); 16 g proteine; 61 g carbohidrati; 4,3
g fibre; 30 mg colesterol; 770 mg sodiu.

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza