Piept de rata la gratar cu mamaliga

Pieptul de rata are cu o treime mai putina grasime decat cel de pui. Iata o reteta de inspiratie indiana.
 

Ingrediente:
2 lingurite turmeric, 1 lingurita
sare, 3/4 lingurita zahar, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 4 jumatati de piept
de rata, fara piele si oase (circa 140 g fiecare), 1 lingura ulei de masline,
3/4 cana malai galben, 1 1/2 cana mazare congelata, 1 1/2 cana boabe de porumb
congelate, 3 linguri chutney de mango.

Preparare:
Intr-un castronel, se amesteca
turmericul, 1/4 lingurita sare, zaharul si ghimbirul. Cu acest amestec se
freaca pieptii de rata pe ambele parti. Se unge tigaia sau o craticioara cu
ulei. Se pun pieptii de rata si se frig 3 minute pe fiecare parte ca sa fie in
sange. Intre timp, intr-un castronel se amesteca malaiul cu 1 cana de apa, pana
se uniformizeaza. Intr-o cratita, se fierb 1 1/4 cani de apa la foc iute. Se
adauga amestecul cu malai si restul de 3/4 lingurita de sare si se face focul
mic; se fierbe la foc mic, amestecand des, 7 minute sau pana cand mamaliga se ingroasa si este moale. Se adauga mazarea, porumbul si chutney in mamaliga si
se mai fierb 2 minute sau pana cand se incalzesc legumele. Se taie rata felii in diagonala fata de fibra si se serveste impreuna cu mamaliga.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 415 calorii; 5,3 g total grasimi (11 la suta
saturate); 35 g proteine; 57 g carbohidrati; 4,7 g fibre; 149 mg colesterol;
920 mg sodiu.

Vote it up
211
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza