Paste de porumb cu sparanghel copt

Pastele din porumb sunt o alternativa delicioasa, fara gluten, la pastele facute din grau.
 


Ingrediente: 1/4 cana nuci, 680 g sparanghel, taiat in
bucati de 2,5 cm, 1 1/2 cana boabe de porumb congelate, 1 lingura ulei de
masline, 225 g paste din porumb, 1/4 cana branza parmezan rasa, 60 g branza
moale de capra, sfaramata, 2 linguri patrunjel tocat, 1/2 lingurita sare, 1/4
lingurita piper.



Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se
coc nucile 7 minute sau pana sunt crocante si aromate. Se mareste temperatura
cuptorului la 230 de grade C. Cand nucile s-au racit suficient, se toaca bucati
mari. Intr-o tava de 23 x 33 cm, se amesteca sparanghelul cu porumbul si cu
uleiul. Se coc 10 minute sau pana cand sparanghelul este fraged si usor
rumenit. Intre timp, intr-o oala mare se fierb pastele conform instructiunilor
de pe ambalaj.

Se
scurg, pastrand 3/4 cana din lichidul in care au fiert.

Se
pun intr-un castron mare. La pastele din castron se adauga sparanghelul si porumbul,
lichidul pastrat, parmezanul, branza de capra, patrunjelul, sarea si piperul;
se amesteca bine. Se servesc presarate cu nuci.

Se obtin 4 portii.

Cantitati per portie: 438 calorii;
15 g total grasimi (33 la suta saturate); 17 g proteine; 66 g carbohidrati; 9,6
g fibre; 15 mg colesterol; 464 mg sodiu.

Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza