Paste cu legume in jumatati de ardei

O salata care se orneaza cu frunze de busuioc si se servesta cu felii de paine neagra taraneasca.
 

 

<p>350 g paste mici (pipe rigate)
sare
100 g boabe de porumb (din conserva)
4 castraveciori cornison
1 ceapa alba
1 ardei gras verde
cate 2 ardei grasi rosii si galbeni
150 g cascaval cedar sau svaiter, la bucata
1/2 legatura de busuioc
piper, zeama de lamaie pentru gust
Dressing
2 linguri otet de vin alb
2 linguri ulei din samburi de struguri
100 g frisca
sare cu verdeturi
piper negru proaspat macinat

Se obtin 4 portii
Pe portie: 520 kcal, 20 g proteine, 25 g grasimi, 53 g glucide
Timp preparare: 40 minute

Preparare

1. Pastele se fierb intr-o oala cu apa usor sarata, apoi se strecoara si se lasa la racit. Se scurge porumbul. Se toaca marunt castraveciorii. Se curata ceapa de coaja si se toaca de asemenea marunt.
2. Ardeiul gras verde se taie in doua, se spala si se taie in bucatele. Ardeii rosii si galbeni se taie in doua, se curata fara a li se scoate cozile, se spala si se lasa sa se scurga. Branza descojita se taie in cuburi de 2 cm.
3. Pentru dressing se amesteca intr-un castron otetul cu uleiul din samburi de struguri si frisca. Se condimenteaza din belsug cu sare cu verdeturi si piper. Se adauga apoi la dressing bucatelele de ardei verde, cuburile de branza, porumbul, castraveciorii, ceapa si pastele. Se amesteca totul.
4. Se freaca busuiocul cu un servet. Doua treimi din frunze se taie in fasii si se amesteca in salata. Se potriveste gustul salatei cu sare, piper si zeama de lamaie. Se umplu jumatatile de ardei cu salata. </p>

Vote it up
294
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza