Pasta e fagioli

Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta.

 

<p>Timp preparare: 25 de minute
La foc: 50-55 de minute
Se obtin: 6 portii

O portie contine:
Calorii 228
Glucide 35 g
Proteine 9 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
75 g morcov taiat cubulete
1 tija de telina, tocata
3 catei de usturoi, zdrobiti
50 g ceapa, tocata
1 lingura rozmarin proaspat, tocat
400 g fasole borlotti sau pinto (fasole maro cu bobul mic si rotund) din conserva, clatita si scursa
600 ml piure de rosii
300 ml bulion de legume
1 lingurita zahar tos marunt
125 g paste marunte, de exemplu in forma de scoici
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
Ornare: cateva crengute de rozmarin proaspat
Garnitura: 25 g parmezan ras

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie termorezistenta si se calesc morcovii, telina, usturoiul, ceapa si rozmarinul 10 minute sau pana cand se inmoaie, dar nu isi schimba culoarea.
2. Se adauga boabele de fasole, piureul de rosii si zaharul si se da totul in clocot. Se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 25 de minute sau pana cand legumele s-au inmuiat.
3. Se adauga pastele si patrunjelul, sare si piper dupa gust, apoi se fierbe la foc mic cu capac inca 10-15 minute pana cand pastele sunt fierte al dente. Se serveste cu rozmarin si parmezan.</p>

Vote it up
224
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza