Pasta de rosii si nasturel

Un aperitiv racoritor si aromat, perfect pentru o cina de vara. Se orneaza cu fire de nasturel si se serveste cu paine neagra sau de secara

 

<p>Pregatire: 20 de minute, plus 1 ora de repaus
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 135
Glucide 21 g
Proteine 9 g
Grasimi 2 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente

400 g rosii cubulete din conserva
75 g castravete, taiat mare
1 ardei gras rosu, tocat mare
1 ceapa verde, tocata mare
2 linguri otet de sherry
75 g nasturel, tocat
Sare si piper negru
2 pliculete de gelatina
Ulei de masline pentru uns

Preparare

1. Se piureaza rosiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa verde si otetul, folosind un blender sau un mixer. Se transfera intr-un castron mare.
2. Se adauga nasturelul (nu se piureaza pentru ca se face apos). Se potriveste gustul.
3. Se pun 3 linguri de apa intr-o ceasca, apoi se toarna pliculetele cu gelatina, se lasa 5 minute pana cand devine spongioasa. Se pune cana intr-un vas cu apa fierbinte, pana cand gelatina devine clara si lichida. Se toarna in piureul de rosii, lasand-o sa curga uniform si amestecand pentru a omogeniza amestecul.
4. Se ung cu ulei 4 forme de 200 ml fiecare. Se pune cu lingura amestecul in forme. Se racesc timp de 1 ora sau pana cand se intaresc.
5. Pentru a scoate pasta din forme, se scufunda in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se orneaza cu nasturel si se serveste cu paine.</p>

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza