Paracetamol scade puterea copiilor de protectie

Administrarea de paracetamol la bebelusi inainte sau dupa vaccinuri, pentru a preveni aparitia febrei, nu este recomandabila deoarece scade puterea de imunizare a tratamentului, au constatat cercetatorii cehi intr-un studiu citat de BBC.Foto: Reader’s Digest
 

<p>Studiul, publicat in The Lancet, a fost realizat pe 450 de bebelusi, impartiti in doua grupuri egale, unora administrandu-li-se paracetamol in urmatoarele 24 de ore dupa vaccin, celorlalti nu.

Copiilor li s-au facut vaccinuri contra unor boli precum difterie, tuse convulsiva, tetanos, hepatita B, poliomelita, infectii cu pneumococ si hemofilie de tip B.

Dupa ce nou-nascutilor din primul grup li s-a administrat paracetamol in primele 24 de ore dupa vaccin, din sase in sase sau din opt in opt ore, 42% dintrei ei au avut temperatura de peste 38 de grade, in timp ce in cel de-al doilea grup, 66% dintre copii au facut febra.

In ceea ce priveste reactiile la vaccin, cercetatorii au constatat un nivel mai scazut de anticorpi la bebelusii carora li se administrase paracetamol, sugerand o imunitate mai slaba decat la ceilalti. Potrivit unui medic britanic, studiul facut de cehi sustine ideea ca nu ar trebui sa le fie administrate medicamente copiilor fara un motiv intemeiat.</p>

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza