Paine pentru ceai, din ovaz si tarate coapte

Semintele de in confera o aroma picanta acestei paini. Cumpara-le nemacinate de la plafar (altfel isi pierd valoarea nutritiva). Le poti inlocui cu seminte de susan cu coaja.
 


Ingrediente: 1 1/2 cana fulgi de ovaz, 1/2 cana
seminte de in, 1/2 cana tarate de grau, 1 cana faina, 1/2 cana zahar brun
deschis compact, 2 lingurite praf de copt, 3/4 lingurita sare, 1 1/2 cana iaurt
simplu degresat, 2/3 cana miere, 1 ou mare, 1 cana (170 g) stafide negre.


Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade
Celsius. Se unge cu putina grasime o tava metalica de copt paine, de 23 x 13
cm. Se asaza ovazul, semintele de in si taratele pe o foaie de copt si se coc
7-9 minute sau pana devine auriu ovazul. Se macina fin intr-un robot de
bucatarie. Amestecul de ovaz se pune intr-un castron mare. Se adauga faina,
zaharul brun, praful de copt si sarea. Se amesteca. Intr-un castron separat, se
amesteca iaurtul, mierea si oul. Se face o adancitura in centrul ingredientelor
uscate si se toarna inauntru amestecul cu iaurt. Se framanta pana se amesteca.
Se adauga stafidele si se framanta. Aluatul se pune in tava pregatita,
netezindu-l deasupra. Se coace 1 ora si 20 de minute sau pana cand o tija
pentru prajituri care este introdusa in mijlocul tavii iese afara curata. Se
raceste 5 minute in tava, apoi se rastoarna pe un gratar ca sa se raceasca
complet.

Se obtin 12 portii.

Cantitati per portie: 276 calorii;
4,3 g total grasimi (20 la suta saturate); 7 g proteine; 57 g carbohidrati; 4,9
g fibre; 20 mg colesterol; 261 mg sodiu.

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza