Pachetele cu crabi si creveti in sos dulce-acrisor

Pachetelele crocante ce contin o umplutura cremoasa de fructe de mare se vor potrivi de minune cu sosul de ananas si ghimbir.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 40 de minute
La foc: 25-30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 269
Glucide 34 g
Proteine 17 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente
150 g creveti fierti, decorticati, decongelati daca au fost congelati
2 linguri chives, tocate
100 g carne de crab proaspata sau din conserva, scursa
3 linguri smantana dulce semidegresata
Piper negru
8 foi de aluat pentru patiserie, cu dimensiuni de 18 x 31 cm
1 lingura ulei de masline
Pentru sos:
25 g ghimbir conservat in sirop, scurs si taiat in bucatele mici
1 lingura sirop in care s-a conservat ghimbirul
2 rondele de ananas din conserva, scurse si taiate bucati mici
20 g zahar brun
Un varf de cutit praf de chilli
1 lingura otet de orez, de vin alb ori de cidru
1/2 lingurita amidon de arorut
cateva frunze de nasturel si fire de chives proaspete pentru ornare

Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Crevetii se taie in bucati cat mai mari, apoi se pun intr-un castron. Se adauga peste ei chives, carnea de crab si smantana. Potriveste de piper.
2. Se unge o foaie de aluat cu putin ulei. Se intinde a doua foaie peste prima si se unge si aceasta cu ulei, apoi se taie pe lung astfel incat sa se obtina 2 fasii lungi, cu grosimea a doua foi.
3. Se imparte amestecul de crab in 8 portii egale. Se pune o portie la capatul din dreapta jos al fasiei, iar apoi se impatureste coltul din dreapta peste umplutura, incat sa se formeze un triunghi. Se continua impachetarea in unghi drept pana se sfarseste fasia de aluat, inchizand astfel umplutura in mai multe straturi de aluat.
4. Se fac inca 7 pachetele, procedand la fel, folosind cate 2 fasii de aluat pentru fiecare pachetel. Se pun pachetelele pe o tava, se ung cu restul de ulei si se coc in cuptor, punand tava pe mijloc, 20-25 de minute pana cand aluatul devine auriu si crocant.
5. Intre timp se prepara sosul. Se pun toate ingredientele intr-o cratita, mai putin arorutul. Peste ele se adauga 150 ml apa. Se pune cratita pe foc potrivit si se incalzeste pana cand amestecul fierbe, apoi se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba incet 5 minute.
6. Se amesteca arorutul cu 2 lingurite de apa rece, se adauga peste sos si se fierbe, amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Se reduce flacara, se acopera si se mentine caldut.
7. Pentru a servi, se aranjeaza cate 2 pachetele pe fiecare farfurie si se orneaza cu frunze de nasturel si fire de chives. Se toarna sosul in patru castronase ce se asaza langa farfurii.

Sugestie pentru servit: diverse verdeturi proaspete, de sezon, amestecate.</p>

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza