PAS de DEUX

Om și cal: show-ul spectaculos al lui Cavalia aduce în lumina reflectoarelor
 

A fost o potrivire perfectă. Normand Latourelle, fostul producător al Cirque du Soleil, căuta artiști pentru un spectacol în care vedetele să fie cai, iar echipa formată din cuplul Frédéric Pignon și Magali Delgado era în căutarea unui producător care să-i ajute să aducă în fața publicului reprezenta-țiile lor cu cai. Cele două părți s-au întâlnit pentru pri-ma dată în sudul Franței, în 2000 și, trei ani mai târziu, au organizat un spectacol multimedia, care combină și reunește elemente video, muzică live, acrobați, călăreți și cai.

Peste un milion de oameni din orașe din toată America de Nord au văzut acest show unic, extraordinar, care s-a dovedit la fel de popular în Europa, unde premiera a avut loc anul trecut în martie, la Bruxelles. (Turneul European va dura până în 2010.)

Latourelle, care a ajutat la construirea împărăției Circului la începuturile sale, a conștientizat pentru prima dată potențialul cailor atunci când unul dintre cei pe care îi folosea într-o producție din Québec a devenit punctul de interes al întregului spectacol. A început să fie fermecat de frumusețea și de pu-terea animalelor și inspirat de lunga lor relație cu oamenii.

„Omul a furat libertatea cailor ca să-și dobândească propria libertate“, explică Latourelle. A oferi „Un vis al libertății“ – conceptul lui Cavalia – reprezintă, spune el, „modul în care putem înapoia calului ceea ce el ne-a dăruit“.

El, Delgado și Pignon, cunoscut în Europa ca „cel care vorbește cu caii“, datorită abilității de a comunica cu aceste animale, și-au dat repede seama că aveau aceleași gânduri. Pignon spune că era îngrijorat la început de faptul că cerințele unui program pentru o reprezentație dificilă ar putea să-i afecteze relația cu caii săi. El a des-coperit însă că, dimpotrivă, legătura între el și animale s-a adâncit mai mult decât și-ar fi putut imagina vreodată și că învață în fiecare zi tot mai multe despre caii săi.

Chiar cu o zi înainte de încheierea show-ului de la Las Vegas, el a spus că încă se mai distrează cu „familia cu două picioare“, care este Cavalia.

„Secretul este să ai o echipă bună, de oameni pasionați și plini de energie. Cred că noi am creat asta“, spune Pignon. „Oamenii simt că există o atmosferă foarte plăcută în jurul spectacolului“.

Vote it up
4
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza