Omleta din albusuri cu sparanghel

Aroma delicata a sparanghelului inlocuieste gustul galbenusului in aceasta varianta "light" de omleta, fara pic de colesterol.
 

Ingrediente pentru o portie:

100 g
sparanghel curatat sau varfuri de sparanghel


Sare si
piper negru


4 albusuri


1/2
lingurita ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Se umple un
vas de fiert la abur cu apa si se pune pe foc, apoi se fierbe sparanghelul pana
se inmoaie. Se scurge si se potriveste gustul cat timp mai este cald.

Se bat
albusurile spuma, dar nu foarte tare,

astfel
incat amestecul sa curga. Nu se adauga sare pentru ca va face ca spuma sa nu se
tina.

Se
incalzeste uleiul intr-o tigaie care nu lipeste, inclinand-o pana se acopera
intreaga suprafata cu ulei. Se toarna omleta in vas si se prajeste la flacara
potrivita 2-3 minute.

Se trece
omleta pe o farfurie. Se asaza spa­ranghelul in tigaie, apoi peste el se pune
omleta. Se mai prajeste inca 2-3 minute, pana cand partea de jos s-a intarit,
sparanghelul s-a rumenit, apoi se serveste.

O portie contine:

Calorii 89


Glucide 2 g


Proteine 14
g


Grasimi 3 g
(fara grasimi saturate)

Timp preparare: 10 minute


La foc: 16 minute

Varianta: Daca nu este sezonul
sparanghelului, se poate folosi spanac tocat sau broccoli.

Vote it up
269
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza