Oboseala elevilor, spaima părinților

Copilul dedică prea mult timp școlii și temelor?
 

Copiii sunt nevoiți să dedice prea mult timp școlii. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui studiu prezentat recent de Centrul Educația 2000; și UNICEF și citat de Realitatea TV.

Astfel, majoritatea părinților chestionați consideră școala ca fiind cel mai important factor care ar putea asigura succesul în viață, dar modul în care se face, în prezent, educația copiilor în instituțiile de învățământ este dezamăgitor pentru cei mai mulți dintre ei.

Principala problemă semnalată de părinți este legată de programa școlară, considerată prea încărcată, aceasta fiind urmată de chestiunea manualelor neatractive și cea a profesorilor slab pregătiți.

Cercetarea mai arată că elevii de gimnaziu, de exemplu, petrec, cel mai frecvent, până la 50 de ore pe săptămână la cursuri și apoi la pregătirea lecțiilor. Asta în timp ce pentru citit mai alocă, în cele mai multe cazuri, doar o oră pe săptămână.

Din cauza suprasolicitării, tot mai mulți elevi suferă de tulburări de somn, cefalee, anxietate sau dureri oculare, se arată într-un studiu realizat de Institutul de Sănătate Publică București și prezentat anul trecut. Concluzia acestuia e chiar îngrijorătoare: 58% din elevii din ciclul gimnazial manifestă o oboseală psihică foarte mare.

Lucru confirmat recent și de Societatea Academică Română, care, prin vocea a 29 de specialiști de top, a decretat că școala care se face în țara noastră este prea multă și proastă.

Iată de ce ne-am propus să aflăm, de la cititorii noștri, dar și de la câțiva părinți cunoscuți în viața publică ce cred despre timpul petrecut de copiii lor la școală.

Vote it up
8
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza