Nucile previn cancerul de san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului mamar si a bolilor de inima, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit ultimelor studii realizate in Statele Unite, de catre cercetatorii americani.
 

Specialistii spun
ca nucile contin, pe langa acizii grasi omega-3, si antioxidanti si fitosteroli
- substante care reduc riscul de aparitie a tumorilor canceroase.

"Este cunoscut faptul ca o dieta
sanatoasa poate preveni bolile cronice. Am demonstrat ca nucile, asociate unei
alimentatii echilibrate - bogata in fructe si legume -, reduc riscul
dezvoltarii cancerului la san", spune Elaine Hardman, de la Scoala de medicina
a Universitatii Marshall, coordonatoarea studiului.


De asemenea, proprietatile nucilor
au efecte pozitive si in maladiile cardiace. "

Desi nucile sunt bogate in acizi grasi
si calorii, acesti acizi sunt nesaturati, deci
buni", completeaza Anna Denny,
nutritionist la British Nutrition Foundation din Marea Britanie.

Cercetari anterioare aratasera ca
nucile consumate la sfarsitul mesei reduc efectele negative ale mancarilor
grase asupra arterelor.

Potrivit medicilor, cel mai mare risc in
aparitia cancerului de san il reprezinta varsta, astfel ca 80% dintre maladiile
mamare afecteaza femeile de peste 50 de ani. De aceea, controalele regulate,
limitarea consumului de alcool si practicarea regulata a exercitiilor fizice
contribuie la reducerea riscurilor de aparitie a cancerului.


Sursa:
Gandul

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza