Noutăți despre aspirină

 

Acest „obiect“ nelipsit din cutia de medicamente este de mult cunoscut drept pastila-minune. Aspirina nu doar calmează durerea, ci scade şi riscul de accident vascular şi de cancer la colon. Este posibil însă ca administrarea acestei pastile zilnic să nu aibă acelaşi efect benefic pentru toate persoanele. Până la 60% din oamenii sănătoşi sau care urmează un tratament pentru o boală de inimă pot dezvolta o anume rezistență la efectele aspirinei, potrivit unui articol din Journal of the American College of Cardiology.

Ce este rezistența la aspirină?

Aspirina împiedică trombocitele să se lipească între ele, scăzând astfel riscul formării cheagurilor. Cei care au rezistență la aspirină scapă de durere, dar nu resimt pe deplin şi efectele anticoagulante.

Cum îți dai seama dacă ai rezistență?

Noile analize de sânge îl pot ajuta pe medicul tău să hotărască dacă să îți prescrie un tratament diferit, mai ales dacă sănătatea ta este în pericol sau dacă urmezi un tratament pentru o boală de inimă. Analizele nu sunt încă disponibile pe scară largă, dar nu strică să te interesezi în acest sens.

Există alternative la tratamentul cu aspirină?

Pacienții cu rezistență la aspirină pot folosi cu succes și alte medicamente anticoagulante.

Vote it up
196
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza