Nicio muscă pe el!

 

Cu câțiva ani în urmă, am cumpărat un tânăr și foarte frumos cal pursânge. Chiar dacă nu ne-a adus prea multe medalii la curse, noi voiam să îl antrenăm doar ca distracție.

Îl chema Roger. Ne-am hotărât însă că avea nevoie de un nume mai special, așa că l-am numit Solomon, după înțeleptul rege biblic. Soțul meu a râs și a spus că era doar în închipuirea mea: acel cal nu avea nici măcar un oscior înțelept în tot corpul.

După câteva luni de antrenament, s-a dovedit că soțul meu avusese dreptate în privința lui. Calul era simpatic, însă pur și simplu nu părea interesat să progreseze.

Într-o zi fierbinte și înăbușitoare, eram în spațiul îngrădit pentru cai și curățam bălegarul. În ziua aceea, muștele erau de-a dreptul insuportabile. Am aruncat o privire spre Solomon și l-am văzut așezându-se deasupra unui puiet și mișcându-se în față și în spate.

Ce isteț! Te scarpini pe burtică, exact acolo unde te înțeapă muștele!, m-am gândit eu.

Apoi s-a îndepărtat de copăcel și a rupt cu dinții o altă creangă, pe care a început să o folosească pentru a pocni muștele de pe părțile corpului unde nu putea ajunge cu coada. Dacă din greșeală scăpa crenguța, înhăța o alta și continua să o fluture dintr-o parte în alta.

Din ziua aceea, de fiecare dată când suntem la o competiție și Solomon are o zi lipsită de strălucire, îi fac cu ochiul și îi spun:

– Ai găsit tu o utilizare mult mai bună pentru copaci – alta decât să sari peste ei, nu-i așa, prietene?

Până la urmă, eu cred totuși că Solomon își merită cu prisosință numele!

Vote it up
82
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza