Negrese cu unt de arahide, nuci si merisoare

In aceste negrese, untul de arahide si uleiul de masline inlocuiesc untul, iar nucile si merisoarele aduc substante fitochimice sanatoase.
 


Ingrediente: 2/3 cana faina, 1/2 cana pudra de cacao
fara zahar, 1 lingura praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4
lingurita sare, 3/4 cana zahar brun deschis, 1/4 cana unt crema de arahide, 3
linguri ulei de masline rafinat, 1 ou mare, 2 lingurite esenta de vanilie, 1/2
cana nuci tocate mare, 30 g ciocolata semidulce, taiata bucati.


Preparare: Se incalzeste cuptorul in prealabil la
180°C. Se unge putin o tava de copt din metal, patrata, cu latura de 20 cm. Pe
o foaie de hartie cerata, se amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt si
sarea. Intr-un castron, se bat bine cu un mixer electric zaharul brun, untul de
arahide, uleiul si oul, cu un mixer. Se adauga vanilia. La viteza mica, se
adauga amestecul cu faina. Se incorporeaza nucile, merisoarele si ciocolata. Se
coc 25-30 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese
curata, dar cu unele firimituri prinse de ea. Se raceste in tava pe un gratar,
inainte de a fi taiata in 8 bucati.

Se obtin 8 bucati.

Cantitati per bucata: 318 calorii;
17 g total grasimi (19% saturate); 3,2 g fibre; 6 g proteine; 40 g
carbohidrati; 27 mg colesterol; 228 mg sodiu.

Vote it up
180
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza