NOUL TĂU JOB

CARE ESTE, UNDE ESTE ȘI CUM ÎL GĂSEȘTI. PLUS: CUM TRANSFORMI O CONCEDIERE ÎNTR-UN AVANTAJ, CUM ÎȚI FACI UN CV BUN ȘI CUM SĂ TE FOLOSEȘTI DE INTERNET
 

Băncile se duc de râpă, bursele de acțiuni se scufundă,
unele companii se închid, slujbele dispar, indiferent dacă eŞti CEO la o bancă sau Învârți salata la un fast-food. Experții avertizează că valurile acestor veŞti supărătoare vor continua să se Înalțe Şi să ne lovească pe toată durata anului 2009. Aproape 100.000 de români au îngroșat rândurile șomerilor, în ultimele luni, cea mai mare creștere din 2001 încoace. Iar autoritățile estimează că, în acest an, numărul total de șomeri va ajunge la 800.000, față de 477.000, câți sunt înregistrați oficial. De asemenea, multe alte persoane care și-au pierdut joburile refuză probabil, la ora actuală, să se înregistreze oficial ca șomeri. Oamenii care nu au slujbe rămân fără bani Şi atunci cumpără mai puține lucruri. Cheltuieli mai mici Înseamnă mai multe concedieri... Şi dacă urmăreŞti firul e clar că viitorul apropiat nu sună foarte promițător.

Sunt mulți oameni care caută slujbe noi Şi Încearcă să navigheze Într-un mediu În care regulile Şi posibilitățile se schimbă permanent. Din acest motiv ai nevoie neapărat de ajutor. Am adunat sfaturi de la profesioniŞti (experți În resurse umane, consilieri de carieră) Şi am vizitat o serie de site-uri dedicate. Am intervievat oameni din toată țara Şi le-am oferit ajutor de la profesioniŞti. (Dacă vrei Şi tu să fii consiliat de acești specialiști, scrie-ne la redacția@rd.com sau intră pe http://www.erd.ro)

Secțiunea Pierdut job face referire la semnalele de alarmă prevestitoare Şi Îți sugerează modalități pentru a-ți reevalua cariera. Următoarea secțiune, Găsit job, oferă sfaturi practice pentru căutarea unui post nou. Iar luna viitoare Îți vom da și alte sfaturi pentru găsirea unui job.

Indiferent dacă te afli la un banc de lucru într-o fabrică sau Într-un birou Îngust În colțul unei Încăperi, suntem siguri că acest ghid Îți va prinde bine.

Vote it up
38
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza