Munca mai putina, copii mai sanatosi

Mamicile cu locuri de munca fara norma completa au mai mult control asupra copiilor
 

<p>Copiii crescuti de mame cu un job cu jumatate de norma sunt mai putin predispusi la obezitate comparat cu cei crescuti de mame casnice sau mame ce muncesc cu norma intreaga, informeaza Telegraph citand un studiu realizat de Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch din Melbourne, Australia.

Studiul arata ca acesti copii mananca mai sanatos, se uita mai putin la televizor si sunt mai activi decat alti copii de varsta lor. “Mamele care au un job-part time gasesc mai usor un echilibru intre munca si viata de familie si reusesc sa monitorizeze mai bine obiceiurile alimentare si activitatile copiilor, ceea ce are un impact direct asupra sanatatii copiilor” explica Prof. Jan Nicholson, coordonatoarea studiului.

Conform cercetatorilor, motivele pentru care copii crescuti de mame casnice nu se bucura de aceleasi avantaje raman neclare. Studiul indica totusi ca unele mame fara loc de munca nu aleg sa fie casnice ci nu isi gasesc de lucru concluzionand ca exista o legatura intre saracie si obezitatea copiilor.

Cercetarea a analizat efectele programului de munca al mamei asupra obiceiurilor si greutatii a 4.983 de copii. Acestia au fost urmariti timp de doi ani, mai intai intre varsta de 4 si 5 ani, iar apoi intre varsta de 6 si 7 ani. Rezultatele au ramas aceleasi si dupa ce a fost verificata greutatea mamei pentru a exclude o influenta genetica. Studiul nu face mentiuni referitoare la situatiile in care taticii stau acasa sau au un job part-time.</p>

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza