Mix de ciuperci cu ciabatta

Amestecul de ulei de masline, usturoi si rozmarin da o aroma mediteraneeana ciupercilor, care trebuie sa fie de soiuri diverse

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 20-25 de minute
Se obtin 8 aperitive (4 portii)

2 aperitive (o portie) contin(e):
Calorii 254
Glucide 34 g
Proteine 9 g
Grasimi 9 g (grasimi saturate 2g)

Ingrediente
3 catei de usturoi, zdrobiti
2 lingurite suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
2 lingurite otet balsamic
Sare si piper negru
675 g ciuperci diverse: ghebe, champignon, hribi
300 g rosii
2-4 crengute de rozmarin
1 lingurita patrunjel proaspat tocat sau salvie
1 paine ciabatta (paine italieneasca)

Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron mare se amesteca usturoiul, sucul de lamaie, uleiul de masline, otetul, sare si piper negru dupa gust.
2. Se curata ciupercile si se taie felii; se curata rosiile  de pielita si seminte si se taie cubulete. Se adauga in castronul cu vinegreta. Se toaca rozmarinul, pastrand un pic pentru ornat, apoi se presara peste amestecul de ciuperci impreuna cu patrunjel sau salvie.
3. Se rastoarna amestecul de ciuperci intr-o tigaie. Se acopera cu folie, in care se fac intepaturi pen­tru eliberarea aburului in timpul gatirii. Se prajesc ciupercile 20-25 de minute pana se inmoaie.
4. Cand ciupercile sunt aproape gata, se incalzeste painea in cuptor. Se taie in doua pe lung, apoi fiecare jumatate se taie in 4 bucati egale sau in 8 bucati, daca se serveste ca aperitiv.
5. Se pun doua bucati de paine pe fiecare farfurie, cu miezul in sus, peste ele se asaza ciupercile si se orneaza cu rozmarin.</p>

Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza