Minitarte cu mere si scortisoara

Delicioasele minitarte cu mere, rumene si crocante, in forma de spirala si presarate cu scortisoara, reprezinta un final spectaculos al mesei.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O minitarta contine:
Calorii 142
Glucide 22 g
Proteine 2 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente
6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24x24 cm
25 g unt nesarat topit
2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri
2 linguri zahar tos marunt
1/2 lingurite scortisoara, macinata
Garnitura: 4 linguri de iaurt, optional

Preparare
1. Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat pe suprafata de lucru, se unge cu putin unt topit, apoi se pune o alta foaie deasupra. Se continua ungand cu unt si adaugand alta foaie deasupra, pana cand vor fi suprapuse cele 6 foi. Folosind ca forma o farfurie de 12 cm diametru, se decupeaza patru bucati circulare de aluat, cu ajutorul unui cutit ascutit.
2. Se unge fiecare cerc de aluat cu untul ramas si se pune pe o tava de copt. Se aranjeaza feliile de mar pe bucatile de aluat, aranjandu-le dinspre centru catre margini.
3. Se presara zahar si scortisoara, apoi se coc 20 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare aurie, iar merele s-au inmuiat. Minitartele se servesc calde, cu cate o lingurita de iaurt deasupra, dupa gust.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza