Ministrul Educatiei, Anton Anton, vrea reducerea volumului de cunostinte din manuale

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Anton Anton, a anuntat ca doreste reducerea semnificativa a volumului de cunostinte cuprinse in manuale pentru a avea un invatamant performant
 

Noul ministru al Educatiei, Anton Anton, s-a declarat nemultumit de sistemul actual de invatamant care, dupa parerea lui, nu ajuta deloc elevii.

"In loc sa isi dezvolte creativitatea si spiritul de initiativa, elevii nostri au de parcurs si memorat cantitati imense de informatii din manuale", a spus ministrul. "Noi, astazi, copiilor nu le dam nimic, nici macar prin cap nu ne trece sa le spunem sa aiba initiative, nu le spunem decit: «Memorati! Memorati! Memorati» si «Reproduceti! Reproduceti! Reproduceti!». Nu cred ca asta inseamna invatamint", a precizat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Din acest motiv, Ministerul Educatiei are un program de reducere a volumului de cunostinte pe care le punem in manuale, am redus cu o treime volumul de cunostinte din clasele V-VIII. Cred ca asta este directia in care trebuie sa actionam. Eu cred ca trebuie sa stopam doparea copiilor cu informatii, ca trebuie sa ne indreptam catre competente, ca trebuie sa ne indreptam catre initiativa", a declarat Anton Anton, in cadrul unei conferinte de presa.

El sustine ca sistemul de invatamant din ziua de astazi indeamna copiii sa memoreze informatia. "Noi astazi copiilor nu le dam nimic, nici macar prin cap nu ne trece sa le spunem sa aiba initiative. Nu cred ca asta inseamna invatamant", a precizat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Anton sustine ca principiul fundamental al sistemului de invatamant ar trebui sa fie cantitate mica de informatie si initiativa.    

Totodata, ministrul crede ca profesorii sunt "analfabeti" in privinta folosirii Internetului, in special in mediul rural, a declarat la Cluj Anton Anton, ministrul Educatiei.

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza