Meditatii pentru copii in cadrul programului "Scoala dupa scoala"

Unitatile de invatamant, pot sa-si extinda activitatile cu elevii dupa orele de curs, prin programe de tip "Scoala dupa scoala"
 

<p>Unitatile de invatamant, prin decizia consiliului de administratie, pot sa-si extinda activitatile cu elevii dupa orele de curs, prin programe de tip "Scoala dupa scoala", asigurand, timp de maximum 8 ore, conditii de invatare, recreere, sport, supraveghere si protectia propriilor elevi/prescolari.

Proiectul Legii educatiei nationale prevede ca acest program poate fi realizat in parteneriat cu reprezentantii parintilor.
Prin "Scoala dupa scoala", se ofera activitati de invatare remediala pentru cei cu deficiente de invatare, activitati de meditatii pentru consolidarea cunostintelor dobandite sau de accelerare a invatarii pentru copiii supradotati.

Programele de tip "Scoala dupa scoala" pot fi finantate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, printr-un program national, care va stabili si metodologia prin care unitatile de invatamant si autoritatile locale asigura conditiile necesare pentru servirea mesei, activitati recreative si de invatare, inclusiv normarea personalului implicat.

Programele tip "Scoala dupa scoala" sau parti ale acestora se pot realiza pe baza de taxe, conform deciziei consiliului de administratie si a comitetelor reprezentative ale parintilor.</p>

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza