Masca antivirala cu protectie de 24 de ore

Prima masca antivirala tratata cu tehnologia "VirucoatTM" care omoara 99,99 la suta din virusurile gripale care intra in contact cu ea, inclusiv virusul AH1N1, va fi disponibila in farmaciile din Romania incepand cu luna decembrie a acestui an.
 

<p>Prima masca antivirala tratata cu tehnologia "VirucoatTM" care omoara 99,99 la suta din virusurile gripale care intra in contact cu ea, inclusiv virusul AH1N1, va fi disponibila in farmaciile din Romania incepand cu luna decembrie a acestui an.
Comparativ cu celelalte masti respiratorii existente deja pe piata farmaceutica romaneasca, aceasta masca impiedica inhalarea virusurilor si le omoara in mai putin de 1 minut, inainte de a intra in contact cu masca.

Mai mult, acest echipament ofera protectie timp de 24 de ore. In urma testelor de laborator efectuate, masca si-a dovedit eficienta impotriva a 12 tulpini de virusuri gripale, inclusiv impotriva virusului gripei noi A H1N1. Mai mult, produsul poate fi indepartat de pe fata sau manipulat dupa folosire in siguranta, deoarece nu exista riscul de infectare prin maini contaminate, ca urmare a atingerii mastii purtate, datorita stratului special, care inactiveaza toate virusurile aflate pe suprafata de contact. In acelasi timp, mastile clasice sau cele chirurgicale reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a virusurilor la nivelul gurii si al nasului, deoarece acestea se umezesc destul de repede, iar stratul protector este destul de repede distrus.

Masca reprezinta un mijloc suplimentar de protectie impotriva virusurilor gripale, alaturi de respectarea regulilor de igiena, precum spalarea mainilor in mod regulat cu apa si sapun, folosirea batistelor de unica folosinta pentru stranut si tusit, potrivit medicilor.

Masca chirurgicala este confectionata din material netesut, in trei straturi, care confera protectie impotriva fluidelor si a microorganismelor, din timpul operatiei, dar medicii spun ca acestea nu reprezinta cel mai sigur mod de aparare impotriva virusului A H1N1.

Pe de alta parte, avantajul pe care il are noua masca este ca are un strat unic de protectie constituit la suprafata exterioara a mastii, care actioneaza in mod direct asupra virusului, care devine inactiv.

Medicii atrag atentia populatiei ca in cazul in care apar simptome precum febra, (peste 38 grade Celsius), oboseala, lipsa poftei de mancare, tuse, durere in gat, insotite cateodata de stari de voma si diaree, sa se prezinte de urgenta la medic.</p>

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza