Mancare de carnati cu macaroane

Aici, carnatii aromati de porc, o portie generoasa de legume si macaroane fragede fierb incet in sos de vin rosu, obtinandu-se o mancare sanatoasa, copioasa, delicioasa.
 


Ingrediente:
400 g
carnati cu continut mare de carne de porc, 2 linguri ulei de masline extra
virgin, 1 lingurita seminte de fenicul, 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi
zdrobiti, 1 ceapa tocata, 1 lingurita rozmarin uscat, 1 lingurita oregano
uscat, 1 bulb de fenicul taiat in patru pe lungime si taiat felii transversal,
1 vanata taiata cubulete, 340 g ciuperci champignon mici, 4 linguri pasta de
rosii, 300 ml vin rosu, 600 ml supa de pui, preferabil de casa, 250 g
macaroane, 250 g sfecla mangold rosie rasa marunt, 85 g firimituri de paine
proaspata, 3 linguri patrunjel tocat, 1 lingura parmezan proaspat ras, sare si
piper.


Preparare:
Se
incalzeste cuptorul la 200 de grade C (pozitia 6). Se pun carnatii la foc
potrivit, intr-o cratita, si se prajesc circa 8 minute sau pana se rumenesc
usor. Se intorc des ca sa se rumeneasca uniform. Se scot carnatii din cratita
si se lasa deoparte pe o farfurie. In cratita se adauga uleiul, semintele de
fenicul si foile de dafin. Se tin pe foc pana se incinge uleiul si semintele
incep sa sfaraie, apoi se adauga usturoiul, ceapa, rozmarinul si oregano. Se
prajesc, amestecand, circa 5 minute sau pana cand ceapa se moaie usor. Se
adauga feniculul, vanata si ciupercile. Se adauga pasta de rosii, vinul si
bulionul. Se amesteca pentru ca pasta de rosii sa se incorporeze in lichid,
apoi se pun la fiert. Cand clocotesc se iau de pe foc. Se taie carnatii felii
si se adauga in cratita. Se acopera si se pun la cuptor 20 de minute. Se adauga
macaroanele si se acopera iarasi cratita, apoi se pune inapoi in cuptor. Se mai
tine la cuptor 15 minute. In acest moment pastele nu vor fi complet fragede. Se
scot din cuptor. Se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade C (pozitia
4). Treptat se amesteca sfecla mangold in caserola, adaugand frunzele pe masura
ce se moaie. Se amesteca firimiturile, patrunjelul si parmezanul si se presara
uniform peste caserola. Se pune inapoi in cuptor, neacoperita, si se mai tine
inca 30 de minute sau pana cand stratul de deasupra devine crocant si auriu. Sub
acest strat, pastele si legumele trebuie sa fie fragede. Se serveste imediat,
direct din cratita.


Timp de preparare:
25 minute


Timp de gatit:
circa 1
1/4 ore

Se obtin 4 portii.

Fiecare portie contine 470 kcal; 29 g proteine; 21 g grasimi
(din care 6 g grasimi saturate); 46 g carbohidrati (din care 9 g zahar); 5 g
fibre.

Avantaje:

- Cel mai bine este sa se
utilizeze carnati de calitate buna, cu continut ridicat de carne, deoarece vor
avea mai putina grasime, umplutura si aditivi. Cititi eticheta ca sa fiti
siguri ca faceti o alegerea sanatoasa.

- Sfecla mangold rosie, o leguma
cu frunze delicioasa, este o sursa buna de beta-caroten, vitamina C si cateva
vitamine B.

- Se crede ca foile de dafin
actioneaza ca stimulent al digestiei.

Cateva idei:

- In aceasta mancare,
incercati carnati cu arome neobisnuite. Sunt buni carnatii de porc si praz,
carnatii de pui si tarhon, precum si carnatii Toulouse.

- In loc de carnati se pot
folosi chiftele de porc. Se amesteca 340 g carne slaba de porc, tocata, cu 3
catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri de patrunjel tocat si 2 linguri de firimituri
de paine proaspata. Se adauga 1 ou batut, sare si piper si se amesteca bine. Cu
mainile udate cu apa rece se formeaza chiftele de marimea unei nuci. Acestea se
rumenesc in etapa 1, apoi se pun inapoi in caserola in etapa 3 in locul
feliilor de carnati.

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza