Magia ciupercilor – mai sănătos, mai ieftin

 

N
u trebuie să fii bucătar-şef ca să te bucuri de aroma bogată şi aparte a ciupercilor. Şi, conform unor descoperiri recente, acestea aduc mari beneficii sănătăţii. Ciupercile ne protejează de cancer şi sunt bogate în substanţe fitochimice care ne feresc de boli. Consumul frecvent de ciuperci scade riscul cancerului mamar, după cum reiese din studiile efectuate în China şi Coreea. În plus, ciupercile împiedică înmulţirea celulelor canceroase la nivelul prostatei la şoareci şi ar putea avea acelaşi efect şi la bărbaţi.

O ciupercă portobello medie asigură 21% din doza de seleniu recomandată o treime din necesarul de cupru şi conţine cel puţin la fel de mult potasiu ca o banană de mărime medie. Alte varietăţi sunt la fel de bogate în minerale. Ciupercile nu-şi pierd nutrienţii când sunt prăjite, coapte la grătar sau la microunde.

Puteţi reduce din calorii consumând ciuperci. Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică Johns Hopkins, din SUA, estimează că folosirea ciupercilor în locul cărnii o dată pe săptămână poate ajuta la pierderea a aproximativ 2,5 kg într-un an.

Vote it up
74
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza