Mâncarea bio nu este mai sănătoasă

 

M
itul potrivit căruia dacă mâncăm alimente bio vom fi mai sănătoşi a fost demontat de un studiu al cercetătorilor de la Şcoala britanică pentru Igienă şi Medicină Tropicală, a scris cotidianul Adevărul
. Astfel, studierea a peste 150 de documente ştiinţifice publicate în literatura de specialitate în ultimii 50 de ani a arătat că mâncarea ecologică nu aduce beneficii de sănătate mai mari decât cea conven-ţională. „Între produsele alimentare organice şi cele convenţionale există doar mici diferenţe în ceea ce priveşte conţinutul nutritiv, dar care nu au relevanţă în ceea ce priveşte sănătatea“, a spus Alan Dangour, unul dintre autorii raportului. Practic, consumatorii plătesc preţuri mai mari pe alimente eco pentru aşa-zise beneficii privind sănătatea. S-a creat astfel o piaţă globală a produselor bio estimată, în 2007, la 48 de miliarde de dolari. Rezultatele cercetării au fost coordonate de reprezentanţii Agenţiei britanice pentru Standardele Alimentelor şi publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza