Lollo rossa cu morcovi rasi si fenicul

Feniculul se digera mai usor daca se indeparteaza cozile si se scot atele de pe suprafata bulbului. Sau: se fierbe bulbul 5-7 minute in apa usor sarata, iar apoi se pregateste dupa indicatii.
 

Ingrediente pentru 4 portii:


4 linguri
seminte de floarea-soarelui


1 lollo
rosa


1 salata
radicchio mica


2 morcovi


1 bulb de
fenicul cu verdeata


4

frunze
de roinita pentru
ornat


Vinegreta


3 linguri
ulei de masline cu aroma de lamaie


1 lingura
zeama de lamaie


1 lingura
otet de sherry


50 ml suc
de legume


sare cu
verdeturi


piper negru
proaspat macinat

Timp preparare: 25 minute

O portie contine:

140 kcal


5 g
proteine


11 g
grasimi


6 g glucide

Preparare:

Semintele
de floarea-soarelui se rumenesc pe toate partile intr-o tigaie, fara grasime;
se pun pe o farfurie si se lasa la racit. Se curata lollo
rosa
si radicchio, se spala si se taie in bucati. Ambele salate se aranjeaza pe un
platou.

Se curata
morcovii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala feniculul, se taie
cozile. Se rup cu grija frunzulitele ca de marar, se toaca si se pun deoparte.
Bulbul de fenicul se taie rondele pe o razatoare. Se aranjeaza morcovul ras si
rondelele de fenicul peste frunzele de salata.

Pentru
vinegreta se bat cu telul uleiul de masline cu zeama de lamaie, otetul de
sherry si sucul de legume. Se condimenteaza totul cu sare si piper. Se toarna
vinegreta peste salata.

Se spala
frunzele de roinita, se zvanta si se taie in fasii subtiri. Se orneaza salata
cu seminte de floarea-soarelui, roinita si verdeata de la fenicul. Se serveste
imediat.

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza