Lollo bionda cu ardei copti si pasta de ton

Din volumul "Super Salate"

 

Ingrediente

Pentru 4 portii

 

cate 2 ardei grasi rosii si galbeni

1 salata lollo bionda

1 catel de usturoi

4 linguri ulei de masline

2 linguri otet balsamic alb

sare

piper negru proaspat macinat

150 g ton in saramura

1 lingura capere mici (conservate)

1 lingura zeama de lamaie

100 g smantana fermentata

1 lingura patrunjel tocat mare, pentru ornat

 

Pe portie

330 kcal, 11 g proteine, 26 g grasimi, 13 g glucide

timp preparare: 40 minute plus

timp de coacere: 25-30 minute

 

Preparare

 

1 Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius (180 de grade Celsius cu ventilator sau treapta 3-4); se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu. Se spala ardeii si se pun intregi in tava. Se tin in cuptorul incins 25-30 minute, pana ce coaja devine aurie si face basici. La jumatatea timpului de coacere, se intorc ardeii pe cealalta parte.

2 Se scot ardeii din cuptor. Se inmoaie un servet de bucatarie in apa rece si se intinde nestors peste ardei. Se tin ardeii 5 minute sub servet, apoi se descojesc, se taie in doua, se curata si se taie in fasii late.

3 Se curata lollo bionda, se spala, se centrifugheaza si se taie in bucati potrivite. Se descojeste usturoiul, se taie de-a latul si se freaca un bol de salata cu el; se pune salata in bol.

4 Pentru vinegreta se bat cu telul intr-un castron mic 2 linguri ulei de masline, otetul balsamic, sare si piper. Se scurge tonul si se desface cu furculita in bucati mici. In alt castron se amesteca tonul cu caperele, 2 linguri ulei de masline, zeama de lamaie si smantana, pana devin cremoase. Se sareaza si se pipereaza.

5 Se amesteca salata cu vinegreta, se aranjeaza pe un platou si se orneaza cu fasii de ardei. Se pune cu lingura dressing de ton peste salata si se presara patrunjel deasupra. Salata se serveste imediat.

 

Versiune: Lollo bionda cu pasta de sunca

 

Se pregateste salata ca in reteta de baza, se amesteca usor cu vinegreta si se aranjeaza pe un platou. Se curata 4 oua fierte tari, se taie in patru si se asaza sferturile de ou peste salata. Se taie in fasii inguste 200 g de sunca afumata, fara grasime. Se amesteca 100 g smantana grasa cu 50 g iaurt, 2 linguri zeama de lamaie, sare cu verdeturi si piper; se adauga 1 lingura de patrunjel tocat marunt si fasiile de sunca. Se imparte dressingul peste salata si se serveste imediat.

Vote it up
185
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza