Lectii de respiratie

 

Cazurile de astm in randurile copiilor au ajuns la un numar-record. Niste experti au venit cu o explicatie surprinzatoare: ar putea avea legatura cu mediul nostru de viata steril si administrarea de antibiotice in exces.
Expunerea la microbi ne pune sistemul imunitar in alerta, iar acesta este un lucru bun. Dovada: rezultatele unui studiu al Universitatii din New York efectuat pe 3.327 de copii. Acesta releva ca cei care sunt purtatorii bacteriei H. pylori au cu 50 la suta mai putine sanse sa faca astm decat copiii care nu o au. De la descoperirea antibioticelor, aceasta bacterie care se gaseste in stomac si poate provoaca ulcerul este in declin.
Aceasta descoperire ar putea duce la gasirea unui tratament preventiv contra astmului. Pana atunci, insa, ganditi-va de doua ori inainte sa dezinfectati totul. Inlocuiti sapunurile antibacteriene si produsele de curatat cu cele obisnuite. De asemenea, da-i antibiotice copilului doar daca  analizele arata ca infectia este provocata de o bacterie.

Vote it up
677
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza