Jobul stresant, pericol pentru inima

Fumatul si stresul de la locul de munca cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu pana la 85%
 

<p>Femeile de cariera, care au un serviciu stresant, prezinta un risc crescut de a suferi de boli de inima. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Glostrup din Danemarca, citeaza cotidianul britanic "Daily Mail".

Studiile realizate pana acum au aratat ca barbatii erau mai expusi la boli cardiovasculare din cauza slujbei stresante. Noul studiu al danezilor arata ca si sexul frumos prezinta acelasi risc, indiferent de varsta.

Oamenii de stiinta sustin ca femeile care au un job solicitant se confrunta cu un risc cu 50 la suta mai mare de a se imbolnavi de inima, comparativ cu cele a caror slujba este mai relaxanta.

Concluzia, publicata in jurnalul "Occupational And Environmental Medicine", a reiesit in urma monitorizarii a peste 12.100 asistente, cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani. Cercetatorii le-au monitorizat pe o perioada de 15 ani, iar dupa aceasta perioada, 580 dintre voluntare au fost internate in spital, diagnosticate cu diverse afectiuni cardiovasculare, 138 dintre subiecte au suferit un atac de cord pe perioada monitorizarii, 369 dintre participantele la studiu au suferit de anghina pectorala, iar 73 dintre femei de alte tipuri de boli cardiace.

Potrivit cercetatorilor, cei mai importanti factori de risc erau presiunea de la locul de munca si varsta. Dr. Yrsa Andersen Hundrup, cercetatorul care a condus studiul, spune ca sunt anumiti factori cotidieni, precum fumatul, care, impreuna cu stresul de la munca, cresc riscul de aparitie a acestor boli cu pana la 85 la suta.</p>

Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza