Inimi de salata romana cu crema de cibulet si crutoane

Se obtin 4 portii.
 


Ingrediente:
3 inimi de salata romana, 2 cepe
verzi; pentru vinegreta: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura otet de vin alb,
1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 varf de cutit mustar de Dijon, sare, piper
negru proaspat macinat; pentru crema de cibulet: 150 g smantana fermentata, 50
g iaurt, sare, piper, 1 legatura codite de cibulet; pentru crutoane, 3 felii de
paine de prajita, 30 g unt cu verdeturi.


Pe portie:
185 kcal; 4 g proteine; 13 g
grasimi; 13 g glucide.


Preparare:
25 minute


Preparare:
Se curata inimile de salata romana,
se spala si se scutura bine de apa. Se taie in fasii late de 2 cm. Se curata
cepele verzi, se spala si se taie in rondele fine. Se pun fasiile de salata
intr-un castron. Zeama de lamaie, otetul, uleiul si mustarul se bat bine cu
telul si se condimenteaza vinegreta cu sare si piper. Pentru crema de cibulet
se amesteca smantana cu iaurtul, se sareaza si se pipereaza. Se spala coditele
de cibulet, se scutura si se zvanta, apoi se taie in rondele. Se inglobeaza in
crema de iaurt cu smantana. Feliile de paine de toast se taie pentru crutoane
in cubulete de 1 cm. Se topeste untul intr-o tigaie teflonata la foc potrivit,
fara a-l infierbanta prea tare, ca sa nu se arda verdeata. Se rumenesc cuburile
de paine in unt; se tin la cald. Se toarna vinegreta peste salata si se
amesteca. Se presara ceapa verde si se toarna crema de cibulet peste salata. Se
presara la sfarsit crutoanele si se serveste imediat. Aceasta salata se combina
cu carne prajita in tigaie si cartofi sau, pur si simplu, cu paine.

Vote it up
244
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza