IDEI MARI detalii mici

CINE / UNDE / CUM / ACUM / NOIEMBRIE
 
BANI SĂNĂTATE SOCIETATE
Ca să-și acopere
nevoia de finanțare plătind dobânzi mai mici, astă-vară statul s-a împrumutat în valută de la băncile co-merciale (447 milioane de euro). Împrumutul a avut loc printr-o emisiune de titluri de stat în valută – prima de acest fel din ultimii cinci ani la noi, scrie Gândul.
Conformația corpului
ni s-a schimbat. Un studiu al Universității North Carolina, SUA, arată că la femei nu mai predomină forma de clepsidră, ci cea de dreptunghi (talie lată) sau lingură (bust mic și șolduri mari). Și media de înălțime a românilor a crescut cu până la patru centimetri în ultimele decenii, iar formele s-au rotunjit, în timp ce măsurile folosite în industria confecțiilor nu au mai fost revizuite în mod serios din 1970.
Peste un sfert de milion
de români au cont în rețeaua de socializare online Facebook (o creștere de 3.000%), a anunțat de curând Httpool, agenția care vinde spațiu publicitar pe Facebook în România. Un boom are loc și în Turcia și Indonezia, în timp ce rețeaua de video-sharing YouTube și-a dublat numărul de utilizatori în India și Brazilia.
Resursele bugetului
pentru salarii și pensii sunt epuizate, statul apelând săptămânal la bănci pentru a aduna bani prin intermediul licitării titlurilor de stat. Astfel, băncile nu mai sunt motivate să caute oportunități de câștig creditând agenții economici și persoanele fizice. O soluție ar fi ca statul să reia emisiunea certificatelor de trezorerie pentru populație, scrie Cristian Dogaru în România liberă.
În UE se pregătește
un standard unic de măsuri la confecții. Pe haine va fi o pictogramă cu un cod ce va furniza informații despre înălțime, circumferința bustului și cea a șoldului. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie (CERTEX) lucrează la noua măsurătoare antropometrică a populației, scrie Adevărul.
Aceasta nu înseamnă
însă și venituri uriașe, arată un articol în The New York Times:
70% din cele 200 de milioane de utilizatori Facebook locuiesc în regiuni care nu contribuie cu mult la profitul global al companiei, în timp ce aceasta, la fel ca și firmele de video-sharing, are costuri mari cu stocarea fotografiilor și filmelor, mai ales în zone îndepărtate ale lumii.
Vote it up
70
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza