IDEI MARI detalii mici

CINE / UNDE / CUM / ACUM / SEPTEMBRIE
 
SĂNĂTATE BANI SOCIETATE
IDEI MARI La copiii sub trei ani,
privitul la televizor poate afecta dezvoltarea cognitivă ulterioară, care apare la vârsta de şase-şapte ani, spune un studiu publicat în Arhivele de Pediatrie şi Medicina Adolescentului
din SUA. Prin contrast, studiul sugerează că vizionarea la televizor între vârstele de trei şi cinci ani are şi rezultate benefice, precum abilitatea de a citi şi îmbunătăţirea memoriei pe timp scurt.
Un studiu GfK recent
arată că numai 54% din românii care au peste 15 ani folosesc serviciile bancare. Prin comparaţie, în Ungaria şi Cehia procentul este de 80% şi 82%, iar recordul est-european îl deţine Slovenia, unde procentul se apropie de 100%.
Tinerii români
cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani sunt în proporţie de 70% pesimişti în legătură cu evoluţia viitoare a nivelului de trai din ţară, spune un sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) la solicitarea Ministerului Tineretului. Tinerii se declară îngrijoraţi de criza economică globală (49%) şi şomaj (38%), iar 36% vor să plece din ţară.
detalii mici Asociaţia Americană de Pediatrie
sfătuieşte părinţii să nu-i lase la televizor pe copiii sub doi ani şi să nu le instaleze nici celor mai mari propriul televizor în cameră. Daniel Anderson, psiholog la Universitatea Massachussetts, SUA, crede că efectul televiziunii e încă prea puţin studiat: „Ne-am angajat într-un vast experiment necontrolat în ce priveşte mediul în care ne creştem copiii“.
În ultimul timp, băncile
au lansat diverse produse de economisire destinate copiilor. După eliberarea certificatului de naştere, părinţii pot deschide pe numele juniorului un depozit sau un cont de economii, urmând ca la majorat copilul să intre în posesia banilor de acolo, spune ziarul Adevărul.
Comisioanele şi dobânzile sunt avantajoase, sumele minime la deschiderea contului mai mici şi promoţiile numeroase. Printre cele câteva bănci care oferă astfel de servicii se numără Alpha Bank, Banca Transilvania, BCR, BRD.
Acelaşi sondaj
arată ce cred tinerii că ar putea fi îmbunătăţit în societatea şi viaţa românilor: 71% cer să se facă mai mult sport la şcoală (cu 10% mai mult decât adulţii care s-au declarat în favoarea acestui fapt), sugerând un număr de trei-patru ore pe săptămână în loc de două ore, atât cât cuprinde actuala programă şcolară românească.
Vote it up
81
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza