Genetica ar putea explica de ce copiii care cresc fara tata fac sex mai devreme

Genetica ar putea explica de ce copiii care cresc fara a avea tatii in preajma lor isi incep viata sexuala la o varsta mai frageda decat ceilalti
 

<p>Genetica ar putea explica de ce copiii care cresc fara a avea tatii in preajma lor isi incep viata sexuala la o varsta mai frageda decat ceilalti, releva un studiu aparut in editia de marti a publicatiei americane "Dezvoltarea Copilului", relateaza The Independent.

Teoria genetica vine sa le contrazica pe cele legate de mediul in care copiii au crescut, care explicau anterior legatura.

Cercetatorii au studiat peste o mie de veri, in varsta de minimum 14 ani, testand influentele genetice, dar si factori precum saracia, oportunitatile de educatie si religia.

Subiectii copii erau inruditi intre ei, dar diferiti prin faptul ca au crescut sau nu alaturi de tatii lor.

Cu cat aveau mai multe gene in comun, cu atat mai apropiata era varsta la care isi incepeau viata sexuala, chiar daca aveau sau nu tatal alaturi.

Aceasta descoperire, spun cercetatorii, sugereaza ca teoriile legate de mediul de dezvoltare a copiilor nu explica pe deplin legatura intre absenta tatalui si varsta mai mica la care ei isi incep viata sexuala, insa influenta genetica poate ajuta la gasirea unui raspuns.

"Studiul nostru a scos in evidenta ca asocierea intre absenta tatalui si sexualitatea copiilor este cel mai bine explicata de influentele genetice", spune Jane Mendle, profesor asistent la catedra de psihologie a Universitatii din Oregon, conducatorul studiului.

Printre argumentele anterioare care sa explice de ce copiii care au crescut fara tati fac sex mai devreme decat ceilalti se afla si acela ca stresul din frageda copilarie accelereaza dezvoltarea fizica a copilului, dar si acela ca micutii care-si vad parintii iesind la intalniri ar putea sa faca acelasi lucru mai devreme.

In plus, vechea teorie sustinea ca este mai greu pentru un parinte singur sa monitorizeze si sa supravegheze activitatile si preocuparile copiilor.

"In timp ce in mod cert nu exista o gena a lipsei tatalui, exista contributii genetice in comportamentul parintilor care cresc posibilitatea ca acel copil sa-si inceapa mai devreme viata sexuala. Printre acestea se numara impulsivitatea, folosirea sau abuzul de substante (alcool sau droguri, n.r.), dorinta de senzatii tari sau cheful de cearta. Ele se transfera de la parinti la copii, rezultand situatii de corelatii intre gene pasive si mediul de dezvoltare a copilului", mai spune Mendle, citata de The Independent.

La elaborarea studiului au participat cercetatori de la universitatile din Oregon, Virginia, Chicago, Indiana, Oklahoma si Columbia.</p>

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza