Galusti calde cu sos de fructe

Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura.

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 4 portii

O portie servita cu inghetata contine:
Calorii 392
Glucide 73 g
Proteine 11 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni, proaspete sau decongelate
1 lingura zahar pudra
Pentru galusti :
250 g faina pentru prajituri
Un praf de sare
1 lingura zahar pudra
25 g unt cubulete
1 ou batut usor
75 ml lapte degresat
Garnitura: 4 linguri inghetata cu continut redus de grasimi sau iaurt

Preparare

1. Se iau fructele, se clatesc, se scurg si se pun, inca umede, intr-o tigaie mare adanca sau intr-o cratita mare, apoi se adauga zaharul si se amesteca. Se acopera tigaia si se fierb fructele la foc mic 15 minute, scuturand vasul din cand in cand sau amestecand pentru ca fructele sa nu se lipeasca. Pe masura ce fierb, fructele se desfac, transformandu-se intr-un sos neomogen.
2. Intre timp, pentru a prepara galustile, se pun intr-un castron faina, zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca pana cand compozitia se omogenizeaza, apoi se adauga oul si laptele si se amesteca repede pana se formeaza o coca. Se imparte coca in doua si se modeleaza din fiecare bucata cate 8 gogosele de aluat cat o nuca, in total 16.
3. Dupa ce fructele s-au fiert, se pun galustile in sos, indepartandu-le pe cat posibil una de alta. Se acopera si se fierb in continuare la foc mic 8 minute, apoi se intorc galustile pe cealalta parte, se acopera din nou si se mai fierb la foc moderat 8 minute.
4. Se servesc cate patru galusti de persoana cu putin sos si o lingura de inghetata sau iaurt.</p>

Vote it up
289
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza