GHID AUTO

CINE / UNDE / CUM / ACUM / IANUARIE
 

„RABLA“ REVINE ȘI ÎN 2010

Autoritățile vor relua și în acest an Programul Rabla. Ediția din 2010 a deja celebrului sistem de casare a mașinilor vechi va debuta legal la 1 ianuarie, însă înscrierea persoanelor fizice se va putea face doar câteva săptămâni mai târziu. Programul vine cu o serie de noutăți interesante. Astfel, va fi permisă casarea a până la trei mașini pentru un client, statul implementând un sistem de vouchere transmisibile. După predarea unei mașini mai vechi de 10 ani, proprietarul acesteia va putea fie să vândă voucherul, fie să cumpere încă unul sau două de la alți proprietari. În acest mod, va putea beneficia de aproximativ 2.700 de euro la achiziția unei mașini noi, prima de casare fiind de 3.800 de lei.

• DACIA

AVANPREMIERĂ DACIA DUSTER

La sfârșitul lui 2009, Dacia a prezentat în premieră mondială versiunea de competiție a modelului Duster, primul SUV al uzinei argeșene. Lansarea s-a făcut discret, la Paris, în prezența celebrului pilot Alain Prost, care, la bordul Daciei Duster, dotată cu un motor de 350 de cai putere, urma să participe la trofeul Andros, competiție desfășurată pe zăpadă. Varianta de serie va fi lansată în martie, la Geneva, și va fi disponibilă și în versiunea cu tracțiune 4x4. În lipsa datelor oficiale, se vehiculează un preț de pornire de 12.000 de euro.

• CITROËN

NOUL C3, MAI FRESH, MAI LUMINOS

Un model foarte iubit de doamne, Citroën C3, se întoarce începând de luna viitoare într-o nouă înfățișare. Noul C3 vine cu un parbriz, denumit Zenith, care se prelungește deasupra scaunelor din față. Va dispune de șapte versiuni – patru cu motor pe bază de benzină și trei cu motor pe motorină –, la prețul de pornire de 12.950 de euro în Europa.

PAGINĂ REALIZATĂ DE CĂTĂLIN IONIȚĂ

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza