Fructe de mare si linguine in sos de rosii

In aceasta reteta cu fructe de mare, chilli tocati in ulei condimenteaza sosul de rosii. Daca nu gasesti ardei iuti gata preparati, pune un ardei iute verde tocat sau 1/2 lingurita rasa de boia iute. In supermarket-uri se gasesc pachete congelate cu diferite fructe de mare.

 

 

<p>Timp preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 467 Proteine 44 g
Total grasimi 7,1 g (grasimi saturate 0,8 g)
Carbohidrati 59 g (zahar adaugat 2,5 g)
Fibre 4,8 g Sodiu 2739 mg

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
250 g dovlecei, curatati si taiati cubulete
1 lingurita rasa chilli tocati, in ulei
800 g rosii taiate din conserva
2 lingurite rase zahar brun
2 lingurite otet din vin rosu
Coaja rasa fin de la 1 portocala
1/2 lingurita rasa de sare
250 g linguine proaspete sau spaghete
400 g fructe de mare congelate, care au fost dezghetate si scurse
300 g scoici mici din conserva, scurse

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se moaie ceapa si dovleceii 5 minute.
2. Se adauga chilli, rosiile, zaharul, otetul, coaja de portocala si sarea si se pun la fiert. Cand dau in clocot se reduce focul si se fierb la foc mic circa 10 minute sau pana cand lichidul s-a redus, obtinandu-se un sos destul de gros.
3. Intre timp se pun linguinele la fiert. Imediat ce a scazut sosul, se adauga fructele de mare si scoicile si se incalzesc 3 minute.
4. Se scurg linguinele si se pun intr-un castron mare, incalzit. Se toarna sosul deasupra, apoi se servesc cu salata verde crocanta.</p>

Vote it up
202
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza