Friptura de curcan

 

Friptura de curcan


Ingrediente:

un curcan de marime potrivita sau un piept
si doua pulpe, sare, piper si cimbru (sau rozmarin si salvie) dupa gust, 100 ml
ulei de masline, 50 ml coniac (sau whisky), 250 g bacon taiat cubulete


Preparare:

Decongeleaza si spala carnea, sterge-o cu un
prosop si parleste-o la flacara aragazului. Pieptul va fi mai fraged daca il
impanezi cu cubulete de bacon. Presara la exteriorul si in interiorul pasarii
sare, piper si cimbru (sau rozmarin si salvie). Fa un amestec din ulei, putina
sare si coniac sau whisky si unge pasarea cu ajutorul unei pensule. Pune
pasarea intr-o tava si adauga ulei si apa. Acopera totul cu o folie groasa de
staniol, bine prinsa de marginile tavii. Astfel, carnea va ramane frageda.
Incalzeste cuptorul in prealabil si lasa tava la foc potrivit doua ore si
jumatate sau trei ore. Daca vrei, poti ridica folia din cand in cand pentru a
mai unge friptura cu amestecul de ulei si coniac. Cand este aproape facuta,
scoate-i staniolul si mai las-o 20 de minute la rumenit.

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza