Friganele cu fructe

Preparate doar din albus, sunt ornate cu gem de fructe.
 


Ingrediente:

3 linguri lapte degresat


2 albusuri


Sare si piper negru


4 felii de paine alba, veche de o zi


1-2 lingurite unt


4 linguri gem de mere sau pere


Garnitura:
1 lingura
zahar demerara (zahar brun, cristalizat) si un praf de scortisoara, optional.


Timp de preparare:
5 minute

La foc:
6 minute

Se obtin 2 portii.

O portie
contine:

Calorii 305


Glucide 56 g


Proteine 10 g


Grasimi 6 g (grasimi saturate 3 g)

Preparare:

1. Se bat impreuna laptele si albusurile intr-un vas adanc,
asezonandu-se usor. Se scufunda feliile de paine in lichidul obtinut.

2. Intr-o tigaie mare se topeste putin unt pana cand se
formeaza o spuma. Se pun in ea 2 felii de paine si se prajesc 2-3 minute pana
cand suprafata lor se intareste si devine

auriu-maronie.

3. Se scot feliile, se mai topeste unt daca este nevoie,
apoi feliile se prajesc pe cealalta parte timp de 2-3 minute, pana capata o
culoare auriu-maronie. Se repeta cu restul de felii ramase.

4. Se acopera cu gem de mere sau de pere; optional se
presara zaharul si scortisoara.


Varianta:
Se poate
folosi franzela cu stafide in loc de paine alba, peste care se presara zahar
pudra, scortisoara si se orneaza cu felii de banana.

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza