Ingrediente:
3 linguri lapte degresat
2 albusuri
Sare si piper negru
4 felii de paine alba, veche de o zi
1-2 lingurite unt
4 linguri gem de mere sau pere
Garnitura:
1 lingura
zahar demerara (zahar brun, cristalizat) si un praf de scortisoara, optional.
Timp de preparare:
5 minute
La foc:
6 minute
Se obtin 2 portii.
O portie
contine:
Calorii 305
Glucide 56 g
Proteine 10 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 3 g)
Preparare:
1. Se bat impreuna laptele si albusurile intr-un vas adanc,
asezonandu-se usor. Se scufunda feliile de paine in lichidul obtinut.
2. Intr-o tigaie mare se topeste putin unt pana cand se
formeaza o spuma. Se pun in ea 2 felii de paine si se prajesc 2-3 minute pana
cand suprafata lor se intareste si devine
auriu-maronie.
3. Se scot feliile, se mai topeste unt daca este nevoie,
apoi feliile se prajesc pe cealalta parte timp de 2-3 minute, pana capata o
culoare auriu-maronie. Se repeta cu restul de felii ramase.
4. Se acopera cu gem de mere sau de pere; optional se
presara zaharul si scortisoara.
Varianta:
Se poate
folosi franzela cu stafide in loc de paine alba, peste care se presara zahar
pudra, scortisoara si se orneaza cu felii de banana.