Fetica si slanina cu dressing de cartofi

Pentru e evita grasimea si surplusul de calorii, se intind cubuletele de slanina prajita pe servete de hartie, pentru a le absorbi grasimea, si abia apoi se presara peste salata.
 


Ingrediente:
1 cartof fainos de fiert (80 g),
200 g frunze de fetica, 100 g slanina afumata slaba, 2 esalote, 2 linguri otet
cu verdeturi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, piper negru pisat mare,
4 oua.


Preparare:
Se spala cartoful si se fierbe 20
minute la foc mic intr-o craticioara cu capac. Se scurge si se lasa sa se
racoreasca. Se curata fetica, se spala si se zvanta.
  Buchetele de

frunze
mai mari se desfac. Se imparte salata
in patru farfurii mari. Se scoate slanina de pe sorici si se toaca in cubulete
mici. Se descojeste esalota si se toaca marunt. Se descojeste cartoful si se
zdrobeste cu furculita. Pentru dressing: se bat cu telul otetul, 2 linguri de
ulei, cartoful zdrobit, sare si piper. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o
tigaie. Se pun cubuletele de slanina in ulei si se prajesc pana devin crocante.
Se pun deoparte la caldura, intr-un castron. In grasimea ramasa in tigaie se
prajesc ouale ochiuri; se presara deasupra sare si piper. Inainte de a se
servi, se stropesc frunzele de salata cu dressing si se presara cubuletele
calde de slanina. Pe fiecare farfurie se pune cate un ou ochi si se servesc
imediat. Se asociaza bine cu paine taraneasca prajita, unsa cat este fierbinte
cu unt sau pasta de branza.

Se obtin 4
portii.

Pe portie:
165 kcal; 13 g proteine; 11 g grasimi; 4 g glucide.


Preparare:
30 minute

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza