Farfalle cu sos de dovleac

Piureul de dovleac dulce, ca o crema, imbogatit cu branza parmezan si presarat cu ardei gras rosu si stafide, formeaza un sos pasta delicios si neobisnuit.
 


Ingrediente: 1/3 cana
stafide, 1 cana apa fiarta, 225 g paste farfalle (papion), 1 lingura ulei de
masline, 1 ardei gras rosu, tocat cubulete, 4 catei de usturoi, tocati, 2
pachete (255 g fiecare) piure de dovleac, dezghetat, 1 lingurita salvie
frecata, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper negru, 3 linguri branza crema degresata
(Neufchatel), 1/3 cana branza parmezan rasa.



Preparare: Intr-un castronel,
se moaie stafidele in apa fiarta 5 minute sau pana se umfla. Intr-o oala mare
cu apa, se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se scurg,
pastrand 1/3 de cana din lichidul in care au fiert.

Cat se fierb pastele, intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc
potrivit. Se adauga ardeiul gras si usturoiul; se prajesc, amestecand des, 5
minute sau pana cand ardeiul este fraged. Se adauga piureul de dovleac, salvia,
sarea si piperul negru; se tin pe foc pana se incalzesc. Se adauga stafidele si
lichidul in care au stat si branza crema si se fierb pana cand se topeste
branza. Se scot intr-un castron mare. Se adauga pastele, lichidul pastrat si
parmezanul; se amesteca bine.

Aceasta mancare furnizeaza
cantitati ample de beta-caroten, precum si vitamina C, folat, seleniu si cateva
vitamine B.

Se obtin 4 portii.

Cantitati
per portie: 418 calorii; 8,7 g total grasimi (39 la suta saturate); 14 g
proteine; 73 g carbohidrati; 7,4 g fibre; 13 mg colesterol; 760 mg sodiu.

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza